19 augustus 2012 Lees Meer →

Daar is ie dan, de paal!

oplaadpaal

Raalte – Zaterdag 18 augustus stond de SP-Raalte met een oplaadpaal voor elektrische auto’s in het centrum van Raalte. De ludiek bedoelde actie kreeg als slogan mee “Van stinkende 2-takt naar reukloos elektrisch” en was kennelijk bedoeld om het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. Saillant detail aan de acties was dat deze feitelijk overbodig was:  enige tijd geleden is in Raalte al besloten tot aanleg van een oplaadpaal.
De aanleiding voor het besluit om oplaadpalen te plaatsen was gebaseerd op een landelijke actie waarbij een gemeente een gratis paal zou kunnen krijgen via e-laad.nl. Later bleek dat deze toch niet zo gratis was als gedacht: die zou immers gratis zijn in combinatie met de aanschaf een elektrische auto…
De gemeente heeft desondanks in het kader van de duurzaamheidsdoelen besloten toch tot plaatsing over te gaan. Vrijwel gelijktijdig met het moment dat de SP deze (verkiezings)actie aankondigde maakte de gemeente zelfs bekend dat deze er snel komt.  De SP stond niettemin onverstoorbaar op de markt en heeft aangegeven de ontwikkelingen in de gaten te houden.

 

Reageren?