13 augustus 2012 Lees Meer →

De Stemwijzer is weer in de lucht

DEN HAAG-EUROPESE VERKIEZINGEN-LIJSTTREKKER

Salland – Met nog minder dan één maand te gaan is de landelijke stemwijzer  weer in lucht. In aanwezigheid van diverse politici van meerdere partijen is de vernieuwde stemwijzer vanmiddag (maandag 13 augustus)  gelanceerd. Als start vulden onder meer Sybrand van Haersma Buma (CDA), Edith Schipper (VVD), Jolanda Sap (Groenlinks) en Kees van der Staaij (SGP) de stemwijzer in. Van vrijwel alle partijen was óf de lijsttrekker of een van de andere kandidaten aanwezig.

De stemwijzer wordt beheerd door ProDemos, huis voor democratie en rechtstaat. De StemWijzer bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals de financiële crisis, Europa, zorg, werkgelegenheid en veiligheid. Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

De StemWijzer is de meest gebruikte internettoepassing in verkiezingstijd. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 vulden 4,7 miljoen bezoekers de StemWijzer in. In 2010 waren dat er 4,2 miljoen.

U vindt de stemwijzer <<< hier >>>>

Reageren?