27 april 2013 Lees Meer →

Outlet Centrum Heeten verruimt openingstijden

outlet

HEETEN – “Daar komt het inderdaad misschien wel op neer ja: we konden het niet laten.” John Boerhof lacht. Jarenlang was hij de directeur van Boerhof Projectinrichters. Maar nu hij met pensioen is, weigert hij het om stil te zitten. Samen met zijn vrouw Miep en zijn broer Benno (jarenlang actief in de mode-inkoop en -verkoop) en diens vrouw Ria zwaait hij nu scepter over Outlet Centrum Heeten. Een uit de hand gelopen hobby voor de vier pensionado’s. Want gedurende de maand mei worden de openingstijden verruimd. Die maand is de outletzaak niet meer de laatste vrijdag en zaterdag van de maand geopend, maar alle zaterdagen. “Omdat onze klanten erom vroegen. En bij gebleken succes gaan we er verder mee.”

 

Outlet Centrum Heeten biedt merkkleding voor dames en heren (jong en oud), (project)inrichting, tassen, cadeauartikelen, woonaccessoires, boxsprings (er wordt momenteel hard gewerkt aan een speciale afdeling), kunst en veel meer. “Alles uiteraard zeer aantrekkelijk geprijsd”, benadrukt Benno. Maar de vier willen meer. Nu ze de openingstijden gaan verruimen, zijn ze ook op zoek naar nieuwe partijen die gebruik willen maken van de ruimte. Dat is het voormalige pand van het ruim twee jaar geleden opgeheven Boerhof Woninginrichting in Heeten. Dat meet maar liefst drieduizend vierkante meter. “Ruimte genoeg dus. Alles kan, behalve food. Noem het verder maar op: tuinmeubelen, sportkleding en –accessoires, schoenen; we staan overal voor open.”

Hoe het begon? “Dit pand stond al enige tijd leeg nadat mijn dochter Corinne en haar man Hilko hadden besloten om het bedrijf op te heffen”, vertelt John. “Vorig jaar zomer kwam ik in contact met een Duitse meubelfabrikant die een partij over had. Ze waren op zoek naar een geschikte opslagruimte of een dealer. Uiteindelijk heb ik die hele partij meubels gekocht. Gewoon om het zelf te verkopen. Dat liep zo leuk dat Benno, die ook net met pensioen was, ook interesse toonde.” “Ik stelde voor om ook kleding te gaan verkopen”, vult Benno aan. “Zelf heb ik altijd in die branche gewerkt; ik had een netwerk en bovendien was het voor ons allebei terug naar de roots. Onze ouders zaten namelijk ook in het textiel.” Bij wijze van experiment openden de twee samen met hun partners gedurende de jaarlijkse feestweek in Heeten, de Ponyweek, de deuren van Outlet Centrum Heeten. En dat bleek een groot succes. “De reacties waren zo positief dat we besloten om er een meerjarenplan van te maken. We hebben hier een nette, representatieve locatie die mogelijkheden biedt. Laten we eerlijk zijn, vaak zitten outletcentra ergens achteraf in een schuur. Wij beschikken over een prachtige showroom. We trekken mensen uit de wijde regio.” Benno: “We willen onze klanten blijven verrassen. Er moet elke week weer wat nieuws liggen. We zijn bijvoorbeeld inmiddels ook in gesprek met het MKB Deventer. Er hebben zich in de afgelopen periode ook verschillende detaillisten bij ons gemeld. Dat ze wel mogelijkheden zagen. Maar voor hen is één weekend per maand te weinig. Met de verruiming van de openingstijden hopen we voor hen ook interessanter te worden. En ook voor de klanten. Laten we eerlijk zijn: in deze tijd is er een grote behoefte aan goedkope en leuke artikelen.”

John: “Voor ons is eigenlijk verder het belangrijkste dat we het leuk blijven vinden. En dat is nu zeer zeker het geval. Benno en ik zagen elkaar vroeger soms maar enkele keren per jaar. Altijd druk. Nu kunnen we weer met elkaar optrekken. En met onze vrouwen erbij is het alleen maar gezellig. Hartstikke leuk hoor, zo’n pensioen, maar als je veertig jaar zaken hebt gedaan, dan moet je niet in één keer stil gaan staan. Het is alleen maar mooi om zinvol bezig te blijven.”

Ook geïnteresseerd in een plek in het outletcentrum of gewoon een leuk idee in de aanbieding? Neem dan contact op met John Boerhof, tel: 06-52562150, e-mail: j.boerhof@boerhof.nl. Outlet Centrum Heeten is te vinden aan de Dorpsstraat 50 in Heeten.

 

Weekblad voor Salland, april 2013

Reageren?